Herinrichting Breestraat

KWS voert de  herinrichting Breestraat uit!

 

Sinds 1 juni 2017 is KWS gestart met de herinrichting in de Breestraat te Beverwijk.

De ca. 600 meter lange winkelstraat krijgt een geheel nieuwe uitstraling. Door het toepassen van nieuwe gebakken bestrating in diverse kleuren en patronen, sierlijke openbare verlichting en architectonisch straatmeubilair zoals banken en plantenbakken willen wij van de Breestraat weer een aantrekkelijke, gezellige winkelstraat maken. In het verleden hebben er veel bomen gestaan in de Breestraat die door ziekte moesten worden verwijderd. Deze bomen waren zeer geliefd bij de Beverwijkers. In het nieuwe ontwerp is hier rekening mee gehouden door vele en verschillende bomen en beplantingen aan te brengen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd zodat de winkeliers minimaal hinder hebben van deze ingrijpende werkzaamheden.

In de aanbestedingsfase was de aanbieding van KWS onderscheid omdat wij veel rekening hebben gehouden met de wensen van de winkeliers en de van het winkelend publiek.

Zo hebben we een winkelpand gehuurd dat is omgetoverd in een “KWS Informatiecentrum” op Breestraat nr. 9. Hierin kunnen belanghebbenden informatie over het werk, de planning en de materialen zien.

De omgevingsmanager informeert de winkeliers tijdig en heeft elke dinsdag om 10:00 uur een inloop uur in het informatiecentrum. Dan kunnen winkeliers of betrokkenen specifieke vragen stellen over de werkzaamheden.

Om het werkvak veilig af te sluiten en ook een maximaal overzicht in de winkelstraat te behouden passen wij lage open bouwhekken toe.
Op enkele bouwhekken hangen spandoeken met leuke weetjes over de Breestraat. Deze doeken beschermen de ontspannen terrasgasten van overlast van stof en hinder van de werkzaamheden.

Winkels blijven bereikbaar door onze speciale werkmethode en we voeren het opbreken en het aanbrengen van het straatwerk direct voor de ingangen van de winkels zoveel mogelijk vóór de openingstijden van de winkels uit.

Verder wordt op dit werk als primeur een elektrische shovel ingezet!

Hiermee beperken wij de uitlaatgassen in de winkelstraat.

Contactgegevens omgevingsmanager:

Jörg Dreyer

+31 61100 7743

jdreyer@kws.nl